Lessen

De lessen staan in het teken van alignment en in de lessen wordt gebruik gemaakt van o.a. de Back Mitra http://nl.backmitra.com

Alle bewegingen die je maakt, zijn door middel van bewegingsketens met elkaar verbonden. In deze ketens kunnen door verschillende redenen verstoringen ontstaan. B.v: spanning, stress, een hobby of sport waarbij je steeds dezelfde beweging maakt, lang in dezelfde werkhouding zitten of staan. Door deze verstoringen kunnen allerlei houdings/bewegingspatronen ontstaan. B.v: je bovenrug wordt krom, je schouders stijf, er ontstaat spanning in je onderrug. Dit gaat gaat uiteindelijk je bewegingen beperken en hier kunnen klachten uit ontstaan.

grey-blue-450-200x200Met alignment yoga leer je de vaste houdings- en bewegingspatronen te doorbreken. Goede alignment wil zeggen dat het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. In deze les is er speciaal aandacht voor het “uitlijnen” van de wervelkolom. Dit kan helpen om nek, rug en schouderklachten te verminderen en te voorkomen. Alignment Yoga helpt om de “gestresste” spieren te ontspannen en de “slapende” spieren wakker te schudden. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan kracht en flexibiliteit en is er ruimte voor totale ontspanning.

Kortom: Alignment Yoga helpt spierspanning te verminderen, je houding te verbeteren en is een goede manier om te leren omgaan met spanning en stress.